Značka Mauviel

V roku 1830 v normandskom meste Villedieu-les-Poeles nazývané aj „mestom hrncov“ založil Ernst Mauviel spoločnosť na výrobu medeného riadu. Už od začiatku sa Mauviel etabloval ako výrobca pre profesionálov a jeho riady by ste našli v tých najslávnejších reštauráciách s michelinskými hviezdami.

A preto, keď sa povie Mauviel, všetci šefkuchári nastražia uši. Spoločnosť Mauviel vyniká svojou kvalitou, výnimočným remeselným spracovaním, ktoré je i dnes v mnoho krokoch vyrábané ručne. Čo sa týka dizajnu- je číslom jedna nielen pre šéfkuchárov ale i pre nadšených domácich kuchárov.

Mauviel vyrába hlavne medené hrnce, pretože meď má najlepšiu tepelnú vodivosť a varenie v medených hrncoch je rýchle a úsporné. Vďaka skúsenostiam s vrstvením materiálov Mauviel ponúka aj hrnce z nerezovej ocele. Práve vďaka kombinácií materiálov a ich vrstveniu sa dosiahnu optimálne vlastnosti z hľadiska tepelnej vodivosti, životnosti a jednoduchej údržby.

Klasickou kolekciou spoločnosti Mauviel je rada medených hrncov M ´150. Čistá meď, ktorá tvorí povrch riadu, je najlepším vodičom tepla. Vo vnútri je nerezová oceľ 18/10 v pomere 90% medi a 10% ocele. S adaptačným diskom Mauviel môžete variť aj na moderných indukčných sporákoch. 

For people who love to cook


Predchádzajúci článok Značka Zwilling
Ďalší článok Značka Wesco